KNHS logo

Zoek je informatie over regels en voorschriften bij wedstrijden, kijk dan op de site van de KNHS.
Een van de regels is dat je altijd jouw paardenpaspoort bij je moet hebben. En op wedstrijd moet je beschikken over een geldige startpas. Die zit in het systeem van de KNHS en is geldig na betaling aan de KNHS. Een startpas is 1 jaar geldig. Doch sinds januari 2016 is het mogelijk om een startpas voor 1 maand, 1 week of zelfs 1 dag aan te vragen.

Zorg er tevens voor dat jouw pony op tijd geënt is en gemeten! Let op: controle vindt geregeld plaats.
Tot aan het 8e jaar moet de pony door een jaarlijks door een ponymeter (of andere official) gemeten worden tussen 1 januari en 1 april. Ponyclub Avereest houdt jaarlijks een meting in De Diamanthal.

De KNHS hanteert regels voor wedstrijdkleding en schoeisel. De website van de KNHS staat boordevol interessante informatie: https://www.knhs.nl/

KRING VECHTDAL
Onze ponyclub hoort bij kring Vechtdal (http://kringvechtdal.nl/kampioenschappen/).  Kring Vechtdal heeft een Facebook site: https://www.facebook.com/kringvechtdal/?nr

Doe je mee aan de kringkampioenschappen van deze kring, dan maak je kans om afgevaardigd te worden naar de Regiokampioenschappen; in ons geval de provincie Overijssel. Er wordt gewerkt met een ‘verdeelsleutel’: hoeveel combinaties uit de kring naar de regio mogen. Als je mee mag doen aan de Overijsselse kampioenschappen, dan maak je kans om afgevaardigd te worden naar de Nederlandse kampioenschappen. De KNHS bepaalt de verdeelsleutel: hoeveel combinaties uit de regio naar de nationale kampioenschappen mogen.

De andere ponyclubs die onderdeel zijn van Kring Vechtdal zijn: PC De Bergruitertjes (Lemele), PC De Bosruiters (Den Ham), PC De Brinkruiters, PC Dalfsen e.o., PC De Hazelhorstruiters, PC De Heideruiters (Ommen), PC De Hoefslag, PC De Klaverruiters, PC De Laarhoeveruiters, PC Lourenshoeveruiters, PC Nieuwleusen e.o., PC De Sallandruiters, PC Slagharen, PC W.W.R., PSV De Stuwe , PSV Xenophon (Hoogenweg).

Via deze link kom je meer te weten over de wedstrijdreglementen:

https://www.knhs.nl/wedstrijden/wedstrijdreglementen/algemeen-wedstrijdreglement/