WEDSTRIJDEN

De ponyclub stimuleert deelname aan wedstrijden doch er is geen verplichting.

Om aan concoursen deel te kunnen nemen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet de pony gechipt zijn. Dit betekent dat er een chip met een uniek nummer in de hals wordt aangebracht waaraan de pony altijd te herkennen is. Dit kan bij de dierenarts.

Als je pony gechipt is krijgt het een paspoort. Dit paspoort moet je aan de jury laten zien als je aan concoursen deelneemt.

Ook moet je in het bezit zijn van een geldige startpas. Deze pas moet je zelf aanvragen bij de KNHS. De rekening hiervan krijg je rechtstreeks van de KNHS.

De pony moet ook gemeten worden om te bepalen in welke categorie de pony hoort, alle pony’s t/m 8 jaar moeten ieder jaar voor 1 april gemeten worden. Begin januari organiseert de vereniging op de clubavond het meten.

Tenslotte moet de pony ingeënt worden tegen tetanus en influenza. Je moet beginnen met een basisvaccinatie, deze bestaat uit 2 entingen met een tussenperiode van minimaal 21 en maximaal 92 dagen. Daarna moet de pony ieder jaar een herhalingsprik halen.

Ook als je de op de lessen komt moet de pony ingeënt zijn.

Meestal start je in je eigen wedstrijdtenue. De regels hiervoor zijn de te vinden op de site van de KNHS.