ORGANISATIE

De ponyclub kan het hele jaar gebruik maken van manege “De Diamanthal” in Balkbrug. De manege is eigendom van de ‘Stichting Paardensport Avereest”( de SPA). De accommodatie wordt naast de ponyclub ook gebruikt door de Landelijke Rijvereniging, de Reestlandkoetsiers, Nemo’s Bern ( Friese Paarden) , De Stuwe en PC Nieuwleusen.

Dinsdagavond is de ponyclub-avond in de Diamanthal in Balkbrug. We hebben dan 2 hallen tot onze beschikking. We hebben daarom wekelijks 2 verschillende instructielessen, namelijk: dressuur en springen. Deze lessen worden aan alle leden aangeboden. In overleg is het mogelijk om de les (dressuur- of springles) te volgen die het beste bij jou past of jou het beste uitkomt die week bijvoorbeeld in verband met een concours. De lessen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs.

Met ingang van januari zijn de lestijden:
1e uur van 18.30-19.30 uur
2e uur van 19.30-20.30uur

In het winterseizoen (oktober t/m maart ) organiseren we maandelijks een oefenparcours . Bij een oefenparcours kun je, onder begeleiding, twee keer een parcours springen, eventueel met verschillende hoogtes.

Als vereniging organiseren we verschillende activiteiten, tijdens en naast de lessen.